Illustrasjonsfoto av to barn som sitter i en hengekøye. (Foto: Janko Ferlic via Unsplash)

Forvaltning av arv til barn under 25 år

Med en ny sikkerhetsventil i ditt testament, kan du med enkle grep forhindre at barna bruker opp arven på 18-års dagen.

En fleksibel løsning for barnets beste

Med et testament vil du ha mulighet for å plassere arven under forvaltning frem til barnet er modent nok til å ta gode valg for bruken av midlene, med en grense på opptil 25 års alder.

Du vil også få mulighet til å nyansere begrensningen ved å kunne bestemme at arvingen likevel kan få utbetalt hele eller deler av midlene før fylte 25 år dersom det for eksempel skulle bli aktuelt å kjøpe bolig eller ta høyere utdanning.

Dette betyr i praksis at du kan legge inn en sikkerhetsventil som forhindrer at en eventuell arv blir sløst bort på 18-års dagen, samtidig som du tar høyde for at midlene kan låses opp til et fornuftig formål.

Et lykkelig samboerpar

Opprett ditt testament hos oss

Bruk 15 minutter på å gjøre gode og trygge valg for fremtiden.

Les om testament ->

Hvem bør forvalte barnets arv?

Med mindre du har oppgitt dine ønsker i et testament, vil Statsforvalteren forvalte barnets arv inntil barnet fyller 18 år, om du skulle falle og etterlater deg mindreårige barn.

Statsforvalteren vil sette av midlene på en låst bankkonto, noe som utelukker mulighetene for investering i aksjefond eller andre sparemåter som kan gi høyere avkastning over tid.

I ditt testament kan du selv velge hvem som bør forvalte barnets arv. Dersom du velger den som har foreldreansvaret eller en annen økonomisk verge, vil du i tillegg til å kunne utsette utbetalingen, også ha mulighet til å gi innspill om hvordan du ønsker at arven skal forvaltes frem til barnet selv kan disponere over midlene.

Velg en løsning som passer for dine barn

Med Justify kan du selv ta stilling til hva som vil være best for dine mindreårige arvinger. Med noen få tastetrykk kan du enkelt sette opp et testament som er tilpasset dine ønsker og din familiesituasjon. Steg-for-steg veiledning vil bli gitt underveis.

Eksempel på hvordan man kan ta egne valg rundt arv til mindreårige

Prøv gratis og uten forpliktelser ved å logge inn med din BankID. Dersom du velger å ferdigstille testamentet, betaler du kun kr 2190,-

Alle testamenter som opprettes via Justify vil bli juridisk kvalitetssjekket av en advokat før dokumentene sendes ut til signering.