Regn ut eierandeler med vår samboerkalkulator

Er det lurt å betale ned på samboeren din sitt lån, eller betale andre utgifter slik at samboeren din kan betale mer ned på lånet sitt? Ved et brudd kommer man da ut av forholdet med færre verdier

Samboerpar finner ut hvordan den ene kan kjøpe seg inn

Når man finner seg en partner er det ikke uvanlig at man enten har hver sin bolig, eller at den ene eier og den andre leier. Flytter en av dere inn i partnerens bolig vil det være naturlig å dele på utgifter knyttet til boligen og kanskje betale en form for husleie, men det er ikke en rettferdig løsning på sikt.

Det er mange som tror at for å kjøpe seg inn i boligen må de ha nok egenkapital og at eierbrøken helst skulle vært 50/50. Dette er ikke tilfellet heldigvis. Man kan kjøpe deg inn selv om man har lite eller ingen egenkapital. Ved å overta deler av boliglånet kan man få en eierandel og den trenger heller ikke være 50%. Det er bedre å eie noe av boligen enn ingen ting.

Vi hjelper daglig kunder som lurer på disse tingene og syns det er synd at ikke flere er klar over denne muligheten. Med vår samboerkalkulator kan man legge inn deres tall for å se hvordan det ville blitt dersom du kjøpte deg inn i boligen og hvilken fordeling dere kan ha. Det kan være et godt utgangspunkt å ha med seg til banken hvis dere ønsker å snakke med de om boliglån.

Samboerkalkulatoren i bruk på laptop

Dere kan også logge inn og prøve vår samboerkontrakt og teste verktøyet helt gratis og uten forpliktelser. Man betaler først ved siste steg dersom man ønsker å opprette en kontrakt, men det er selvsagt deres valg.

I vår digitale kontrakt har vi flere gode hjelpemidler som er nyttige for å kartlegge deres situasjon for et ryddig og rettferdig samliv.

Samboerkalkulator

Det er lett å gå i samboerfella hvor den ene betaler ned på lånet og den andre tar utgifter som mat, interiør osv. Prøv vår samboerkalkulator og se hvordan du kan få en eierandel ved å overta ansvaret for en del av lånet.

Prøv nå

Flere artikler

2024-04-10
Stor endring i skattemeldingen for samboere

Har du sjekket skattemeldingen og kanskje har du fått med deg den betydelige endringen som berører mange samboere?

2024-04-04
Nå lanseres Veiviser, en helt ny juridisk rådgivingstjeneste fra Justify

Endelig en tjeneste i Norge som gir deg svar på hva du bør gjøre.

2024-04-04
Fant gode løsninger ved å bruke Veiviser fra Justify

Da brødrene Andreas og Martin Julseth ønsket å finne løsninger på hvordan de, skattemessig og arvemessig, kunne hjelpe sin mor, møtte de en rekke komplekse juridiske spørsmål.

2024-03-24
Ta påskepraten: Tips til samtaler om fremtiden

Mange nordmenn havner i konflikter som en følge av arveoppgjør. Gode samtaler om arv, ønsker og forventninger kan hindre at irritasjon og usikkerhet utvikler seg til konflikt i familien. Men hvordan gjør man det, egentlig?

2024-03-01
Kjøpe bolig sammen, med ulik egenkapital?

De fleste samboere har ikke helt lik egenkapital ved kjøp av felles bolig, og er usikre på hvordan det skal bli en rettferdig fordeling av eierandeler i boligen.

2024-02-23
Advokatens gavetips: Forskudd på arv!

Har du midler til å hjelpe yngre generasjoner med økte renter eller høye levekostnader? Da er advokat Trude Sem Langfeldt sikker i sin sak: – Ikke sitt på verdier du ikke trenger hvis arvingene trenger arven nå!