Alle samlinger
Sameiekontrakt
Hva bør man tenke på når man kjøper bolig sammen med en venn?
Hva bør man tenke på når man kjøper bolig sammen med en venn?

Når man vurderer å kjøpe bolig med en venn, er det flere ting man bør ta hensyn til.

Oppdatert over en uke siden

Åpen og ærlig kommunikasjon

Begge parter bør være klare og åpne om forventningene sine til sameiet. Dette inkluderer alt fra tanker om vedlikehold av boligen til hvordan man håndterer besøk.

Økonomi

Diskuter hvordan kostnader som forsikring, eiendomsskatt, vedlikehold og eventuelle andre utgifter skal deles. Det er også lurt å avtale om man skal spare sammen til uforutsette utgifter.

Avtale ved salg eller flytting

Avklar på forhånd hva som skal skje dersom en av dere ønsker å selge sin andel av boligen eller flytte ut. Dette kan omfatte betingelser for hvordan en ny sameier kan komme inn, eller hvordan verdien av boligen skal vurderes ved salg.

Forsikring

Sørg for at boligen er forsikret mot små og store skader på huset. Husk også innboforsikring. Noen forsikringsselskap krever én innboforsikring per eier når man eier sammen med andre enn en kjæreste, sjekk hva som gjelder for dere.

Lag en sameiekontrakt

Selv om dere er gode venner, er det viktig å lage en sameiekontrakt. Dette reduserer risikoen for misforståelser og konflikter i fremtiden.

Med Justify får dere en digital sameiekontrakt som hjelper dere til å bli enige om alt dette og enda mer. Kontrakten blir kvalitetssjekket av advokat før dere signerer med BankID.

Svarte dette på spørsmålet?