Hva betyr "annen egenkapital"?
Informasjon om annen egenkapital
Lie, Ole Fredrik avatar
Skrevet av Lie, Ole Fredrik
Oppdatert for over en uke siden

Oppussing av bolig

Det er vanlig at samboere velger å pusse opp boligen, hvor en gjerne bidrar med ulike beløp i oppussingen.

Dersom dere for eksempel pusser opp kjøkkenet for kr 100.000 kroner og du eier 50% av boligen, vil du få 50.000 kroner i "annen egenkapital".

Eksempel på annen egenkapital ved oppussing av bolig

Det vil si at du har betalt 50.000 kroner på din andel av boligen og samtidig lagt ut 50.000 kroner på for din samboers del av boligen. Dette betyr i praksis at du har lagt ut et beløp for din samboer som du kan kreve å få tilbakebetalt ved et fremtidig boligsalg eller samlivsbrudd.

Ekstra innbetalinger på felles lån

I noen tilfeller kan det være aktuelt at en av samboerne betaler inn ekstra på et felles boliglån, for eksempel i forbindelse med feriepenger eller mottatt arv.

Dersom dere for eksempel eier 50 % hver av boligen og du har bidratt med 100.000 kroner i en ekstra nedbetaling på felles boliglån, vil du ha opparbeidet deg 50.000 kroner i "annen egenkapital".

Eksempel på annen egenkapital ved ekstra innbetalinger på felles lån

Det vil si at du har betalt inn 50.000 kroner på din andel av lånet og 50.000 kroner på din samboers del av lånet. Dette betyr i praksis at du har 50.000 kroner tilgode fra din samboer, som du kan kreve å få tilbakebetalt ved boligsalg eller samlivsbrudd.

Se også

Svarte dette på spørsmålet?