Digital samboerkontrakt

I en begrenset kampanjeperiode vil DNB dekke kostnaden for samboerkontrakt for deg som er DNB Pluss-kunde. Benytt muligheten til å få full kontroll på økonomien i forholdet.

Et samboerpar som gjør husarbeid sammen

Opprett kontrakten trygt og enkelt med Justify

En digital samboerkontrakt gir en rekke fordeler som dere ikke får ved å bruke en mal fra internett, eller ved å oppsøke andre advokater.

Korrekte eierandeler i bolig

Få en riktig beregning av eierandeler og egenkapital

God kontroll på økonomi og utgifter

Bestem hvilke utgifter som skal deles

Orden på hvem som eier hva

Lag en oversikt over egne og felles eiendeler

Unngå misforståelser og konflikter

Få hjelp til å ta gode og trygge valg

Signer kontrakten digitalt

Med BankID har det aldri vært enklere og tryggere

Digital samboerkontrakt

kr 0

kr 990

I en begrenset kampanjeperiode dekker DNB hele kostnaden for deg som er DNB Pluss-kunde.
Logg inn med BankID og kom i gang

Fordeler med Justify

Enkelt og selvbetjent

En digital veileder vil vise dere beste praksis og ulike valgmuligheter. Enkelt og greit

Sikret av advokat

Som en ekstra trygghet for dere, vil en advokat se gjennom kontrakten før signering. Uten ekstra kostnad.

Tilgjengelig og oppdatert

Ved endringer i deres livssituasjon, kan dere enkelt oppdatere samboerkontrakten fra Min side

Logg inn og kom i gang

Hvordan opprette en samboerkontrakt?

Få oversikt og kontroll

Med et selvbetjent og brukervennlig verktøy som hjelper dere hvert steg på veien.

Betal med Vipps eller kort

Legg inn ditt mobilnummer og betal enkelt med Vipps, eller bruk et vanlig betalingskort.

Kontrakten kvalitetssikres

En advokat vil sjekke at alt det juridiske i samboerkontrakten er i orden.

Les og signer med BankID

Les gjennom samboerkontrakten før begge signerer trygt og enkelt med BankID.

Sikker lagring

Samboerkontrakten blir sikkert lagret og tilgjengelig for dere fra Min side.

Logg inn og kom i gang

Vanlige spørsmål om samboerkontrakt

Å lage en samboerkontrakt er en god anledning til å gå gjennom deres felles økonomi. Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som hjelper dere med å etablere grunnprinsipper for et ryddig samboerforhold.

Mange har for eksempel kjøpt felles bolig med ulik egenkapital og har ulik inntekt. Andre eier flere eiendommer og verdigjenstander. I ulike faser av livet kan man ha ulike ønsker og behov for sammenblanding av økonomi.

Med en samboerkontrakt kan dere enkelt organisere det økonomiske i samboerskapet.

Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som vil hjelpe dere hvert steg på veien frem til kontrakten er signert med BankID. Når kontrakten er signert av begge, vil en advokat se gjennom og kvalitetssikre innholdet. Dette vil gi dere en ekstra trygghet på at alt det juridiske er i orden.

Dersom dere senere har behov for å gjøre endringer i samboerkontrakten, kan den enkelt oppdateres og signeres på ny fra Min side.

Dersom dere eier en bolig sammen, kan dere oppgi hva boligen ble kjøpt for og hvor mye hver av dere har bidratt med i egenkapital, eventuell oppussing eller ekstra nedbetalinger på felles lån.

Basert på dette, vil Justify kalkulere deres eierandeler i boligen. Dersom dere har ulike eierandeler, vil dere med Justify få en mulighet til å avtale hvordan eierandelene kan justeres.

Ja, dere kan endre, legge til eller fjerne detaljer uten ekstra kostnad i ett år fra dere kjøper tjenesten. Ny kvalitetssikring av valgene i samboerkontrakten fra advokat er inkludert.

Samboerkontrakten inneholder utfyllende informasjon om hva tinglysning betyr, og hva som er forskjellen på tinglyste og avtalte eierandeler. Dere kan også komme i kontakt med advokat for nærmere spørsmål og svar.

Med Justify får dere en samboerkontrakt som definerer hvordan ting skal fordeles i et eventuelt brudd. Under opprettelse av samboerkontrakten, vil dere kunne se hva som er beste praksis for oppgjør i et brudd, samt foreta egne tilpasninger hvis ønskelig.

I et samlivsbrudd vil en samboerkontrakt være et meget godt verktøy for å unngå konflikt.

Ved inngåelse av ekteskap vil samboerkontrakten tjene som en oversikt over hva hver av dere eier og tok med dere inn i ekteskapet. I utgangspunktet bestemmer hver av dere fortsatt over egne eiendeler under ekteskapet.  

Ved et eventuelt brudd vil ekteskapsloven ha regler for deling av formuen. Oppdateres samboerkontrakten før ekteskapsinngåelse, har man et praktisk øyeblikksbilde over økonomi og eiendeler som kan ha betydning ved et brudd.

Med en samboerkontrakt er dere godt dekket mens dere fremdeles er i live. Men det kan være verdt å tenke over at samboere ikke har de samme arverettighetene som ektefeller ved død.

Derfor er det anbefalt at samboere også oppretter testament. Med Justify kan dere enkelt sette opp et fullverdig testament.

Flere spørsmål og svar om samboerkontrakt